Katonai robbanószerkezet tanfolyam

A fémkereskedelemmel foglalkozó vállalatok szakszerű és szabályszerű működéséhez kívánunk segítséget nyújtani

FÉMKERESKEDŐ

tanfolyamunkkal.

A képzés célja a résztvevők felkészítése a fémkereskedelemről szóló 2013. évi CXL. törvény és a 443/2013. (XI. 27.) Korm. rendelet alkalmazására a fémhulladék felismerésétől értékesítéséig, valamint a gyakorlatban szükséges ismeretek bővítése a jogi fogalmak és az adminisztratív kötelezettségek terén.

Tanfolyamunk elvégzésével a gyakorlati szakemberek naprakész tudást szereznek tennivalóikhoz, amelyek közül többet gyakorolhatnak is az oktatók irányításával (anyag felismerés, engedélykérelem készítés, adatszolgáltatás stb.). Az ismeretek elsajátítását saját fejlesztésű, a jogszabályalkotó által lektorált oktatási segédlet támogatja.

Tanúsítvány: a képzést vizsga zárja, a sikeresen vizsgázók a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének „Fémkereskedő” tanúsítványát kapják.

Helyszín: Schulek Frigyes Építőipari Szakközépiskola (1087 Bp., Mosonyi u. 6.).

Időtartam: 20 tanóra + 45 perces írásbeli vizsga, egyeztetett időpontban.

Időpont: október 8-án (szombat) 9.00 – 16.00 óra között, október 14-én 10.00 – 13.15 óra között, október 22-én (szombat) 9.00 – 16.00 óra között.

Jelentkezési határidő: szeptember 26., a szeptember 16-ig jelentkezők vizsgadíját elengedjük!

Oktatóink:

Dr. Varga Katalin a Rendőrtiszti Főiskola vámigazgatási szakán és a Miskolci Egyetem jogi karán szerzett diplomát. 2009-től foglalkozik a fémkereskedelmi ellenőrzés központi szintű irányításával, felügyeletével. Részt vett a 2013-ban kihirdetett új fémkereskedelmi szabályozás előkészítésében. Jelenleg a fémkereskedelmi szakterület irányítását és felügyeletét ellátó Nemzeti Adó- és Vámhivatal Rendészeti Főosztály Környezetgazdasági, Fém Ellenőrzési Szakigazgatási Osztály osztályvezetője. 

Dr. Pozsonyi Katalin a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomáját egységes jogi szakvizsgával és adótanácsadói szakvizsgával egészítette ki. 1991 óta dolgozik egyéni ügyvédként. Csaknem 20 éve, a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületén keresztül kapcsolódott be a hulladékgazdálkodásra, a termékdíjakra és a koordináló szervezetekre vonatkozó jogi szabályozásba. 1996-tól rendszeresen oktat jogi ismereteket a HOSZ által szervezett OKJ-s tanfolyamokon. 

Balika István a Szentpétervári Bányászati Egyetemen végzett okleveles kohómérnökként. Jelenleg a Metalex 2001 Kft. ágazatvezetője (elektronikai hulladék). Felsőoktatásban végzett oktatói tevékenysége, publikációi szakmai munkájához kapcsolódóan a fémek technológiája, a nemesfém-technológia, a fémmegmunkálás, a környezetvédelmi-hulladékfeldolgozási technológiák, elektronikai hulladékfeldolgozási témakörökre terjednek ki. a HOSZ Elektronikai hulladék szakosztályának a vezetője és a HOSZ Elnökségének a tagja.  A HOSZ oktatási bizottságának tagja, 2009 óta oktat a HOSZ által szervezett OKJ-s tanfolyamokon. 

Sárosi Eszter a Tessedik Sámuel Főiskolán szerezte meg környezetgazdálkodási agrármérnök oklevelét hulladékgazdálkodási szakirányán, amelyet később az ELTE-n jogi szakokleveles környezetvédelmi szakember végzettséggel egészített ki. Jelenleg a Greenius hulladékgazdálkodási tanácsadója, illetve környezetvédelmi, fémkereskedelmi ügyekben a Horváth és Gőz ügyvédi irodát segíti szakértelmével. 2007-2015 között a HOSZ ügyvezető igazgatójaként az érdekképviselet területén szerzett tapasztalatokat. 2007 óta oktatóként, 2015 óta pedig vizsgabizottsági tagként is részt vesz a HOSZ képzésein.

Részvételi díj:

  • HOSZ tagoknak:               40.000 Ft + ÁFA  +  vizsgadíj: 5.000 Ft + ÁFA
  • NEM HOSZ tagoknak:    54.000 Ft + ÁFA  +  vizsgadíj: 5.000 Ft + ÁFA

A tanfolyami díj tartalmazza a HOSZ saját fejlesztésű oktatási anyagát is, de nem tartalmazza az általános forgalmi adót!

Jelentkezés szeptember 26-ig, (szeptember 16-ig kedvezményesen) a jelentkezési lap visszaküldésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a (1) 343 0985 fax számra.

Várjuk szíves érdeklődését az alábbi elérhetőségeken.
Üdvözlettel:

Major Ágnes
képzési vezető
Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)
1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.:+36 1 422 1428, +36 30 900 7323
Fax: +36 1 343 0985