Veszélyes hulladék ügyintéző

Kedves Érdeklődő!

A veszélyes hulladékok keletkezési helyszínén, valamint a termelési, tárolási, szállítási, feldolgozási feladatokban tevékenykedő munkatársak részére szervezzük új, modulrendszerű tanfolyamunkat:

VESZÉLYES HULLADÉK ÜGYINTÉZŐ  

ADR 1.3 önálló modullal

Az előkészítés alatt lévő új képzésünk olyan, komplex felkészítést adó tanfolyam, amelyen a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi alapokra építve sajátítják el a résztvevők a veszélyes hulladékokkal és veszélyes áruk közúti szállításával (ADR 1.3) kapcsolatos ismereteket, valamint a kötelező adatszolgáltatási feladatokat.

A HOSZ felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/008823

A képzés célja a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos ügyintézéshez szükséges ismeretek megszerzése, valamint a veszélyes áruk közúti szállításához előírt ADR 1.3 szerinti kötelező képzés elvégzése, annak igazolása. A munkatársak képesek lesznek tevékenységüket a jogszabályoknak és hatósági előírásoknak megfelelően végezni, ami elősegíti a balesetek megelőzését, a bírságok elkerülését is.

Az előadás dia anyagát a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk.

Időtartam: 3 nap, ebből ADR 1.3 oktatásra külön is lehet jelentkezni, ami 1 nap.

Tanúsítvány és oktatási igazolás (ADR 1.3): az ismeretek elsajátítását ellenőrizzük, sikeres teljesítés esetén a résztvevők a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének a központi adatbázisból lehívott tanúsítványát kapják, továbbá megkapják a két évig érvényes oktatási igazolást az ADR/2011. 1.3 fejezete szerinti képzés elvégzéséről.

Oktatók:

Blahó Angéla okleveles környezetmérnök (MSC), hulladékgazdálkodási szakértő, munkavédelmi technikus és tűzvédelmi előadó, vezető auditor. Vállalati környezetvédelmi megbízottként 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi és a kapcsolódó ügyintézői feladatok oktatója.

Rogács István vegyészmérnök, környezetvédelmi és munkavédelmi szakmérnök, környezetvédelmi szakértő, EMAS szakértő, tűzvédelmi előadó. Több évtizedes tapasztalata van hulladékgazdálkodási, valamint vegyi anyag gyártási és kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó környezetvédelmi, munkavédelmi, és tűzvédelmi feladatok irányításában, az Éltex Kft.  ügyvezető helyettese. A veszélyes hulladékok (gyűjtés, tárolás, szállítás, kezelés) témakör oktatója.

Ancsa Molnár György veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR tanácsadó, TIM KGHF 10007). Vegyész-, ipari vízgazdálkodó technikus, hidrotechnológus, hulladékgazdálkodási- és veszélyes áru szállítási tanácsadó. A hulladék-, veszélyes hulladék kezelésben (lerakási, égetési, kezelési tevékenység) több, mint 40 éves, a hulladék-veszélyes hulladék begyűjtésben és szállításban 30 éves, a veszélyes áru szállításban 27 éves gyakorlattal rendelkezik, 2003. óta ADR tanácsadó. Az ADR 1.3 szerinti tanfolyami nap (ún. „kis ADR) oktatója. 

A tanfolyam várható időpontja: megfelelő számú jelentkező esetén 2023. április-május, várhatóan szombati napokon 9.00 – 16.00 óra között.

Helyszín: Budapest

Részvételi díj:

Veszélyes hulladék ügyintéző három napos képzés díja:

  • HOSZ tagoknak: 54.500 Ft + ÁFA NEM HOSZ tagoknak: 69.300 Ft + ÁFA

ADR 1.3 képzés önálló modulként, egynapos képzés részvételi díja:

  • HOSZ tagoknak: 15.400 Ft + ÁFA NEM HOSZ tagoknak: 19.500 Ft + ÁFA

A tanfolyami díj tartalmazza az oktatási segédletet, a tanúsítványt és az ADR 1.3 oktatási igazolást, de nem tartalmazza az általános forgalmi adót!

Jelentkezés az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött jelentkezési lappal történik, amely megtalálható a HOSZ honlapján.

Jelentkezési határidő: az előzetes jelentkezés folyamatos

A tanfolyamot megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk. 

További tájékoztatást ad: Major Ágnes képzési vezető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen vagy a 06-30-900-7323 telefonszámon.

Budapest, 2023. március 2.

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége

Tematika letöltése

Előzetes tájékoztató letöltése