Veszélyes hulladék ügyintéző

Válasszon nyelvet

A veszélyes hulladékok keletkezési helyszínén, valamint a termelési, tárolási, szállítási, feldolgozási feladatokban tevékenykedő munkatársak részére szervezzük modulrendszerű tanfolyamunkat.

Új képzésünk olyan, komplex felkészítést adó tanfolyam, amelyen a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi alapokra építve sajátítják el a résztvevők a veszélyes hulladékokkal és veszélyes áruk közúti szállításával (ADR 1.3) kapcsolatos ismereteket, valamint a kötelező adatszolgáltatási feladatokat.

A HOSZ felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/008823

A képzés célja a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos ügyintézéshez szükséges ismeretek megszerzése, valamint a veszélyes áruk közúti szállításához előírt ADR 1.3 szerinti kötelező képzés elvégzése, annak jegyzőkönyvi igazolása. A munkatársak képesek lesznek tevékenységüket a jogszabályoknak és hatósági előírásoknak megfelelően végezni, ami elősegíti a balesetek megelőzését, a bírságok elkerülését is.

A felkészítés szükségességét jogszabályi előírások is alátámasztják:

  • a 2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról,
  • 225/2015. (VIII.7.) Kormányrendelet a veszélyes hulladékkal kapcsolatos egyes tevékenységek részletes szabályairól - a hulladéktemelőkre, illetve kezelőkre vonatkozó előírások,
  • a 246/2014. (IX. 29.) Kormányrendelet az egyes hulladékgazdálkodási létesítmények kialakításának és üzemeltetésének szabályairól – a tűzvédelmi és katasztrófavédelmi előírások,
  • a 2013. évi CXL. törvény a fémkereskedelemről,
  • 219/2011. (X. 20.) Kormányrendelet a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről,
  • 387/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Megállapodás „A” és „B” Melléklete kihirdetéséről, valamint a belföldi alkalmazásának egyes kérdéseiről”, 1.sz. melléklet (ADR),
  • 39/2021. (VII. 30.) ITM rendelet a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Megállapodás (ADR) „A” és „B” Mellékletének belföldi alkalmazásáról.

Időtartam: 18 óra, ebből a hatórás ADR 1.3 oktatásra külön is lehet jelentkezni, időpontja: 2023.05.13. (Jelentkezési határidő: május 10.)

További információk a modulra vonatkozó menüpont alatt!

Tanúsítvány és oktatási igazolás (ADR 1.3): az ismeretek elsajátítását ellenőrizzük, sikeres teljesítés esetén a résztvevők a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének a központi adatbázisból lehívott tanúsítványát kapják, továbbá a két évig érvényes, az ADR 1.3 szerinti képzés elvégzéséről szóló Oktatási jegyzőkönyvet. A 39/2021. (VII. 30.) ITM rendelet vonatkozó előírása szerint az oktatásban résztvevő részére a munkáltatónak kell kiállítania az igazolást. Ehhez egy lehetséges mintát készítünk, és elküldjük a tanfolyami résztvevő munkáltatójának.

Az előadás dia anyagát a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk.

Helyszín: BMSzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum, 1146 Budapest, Thököly út 48-54. B épület.

Oktatók:

Blahó Angéla okleveles környezetmérnök (MSC), hulladékgazdálkodási szakértő, munkavédelmi technikus és tűzvédelmi előadó, vezető auditor. Vállalati környezetvédelmi megbízottként 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi és a kapcsolódó ügyintézői feladatok oktatója.

Szakács Péter veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó, a Veszélyes Áru Oktatók és Biztonság Tanácsadók Egyesületének (VOTE) alelnöke, a Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Egyesületének (Budapest), valamint a British Association of Dangerous Goods Professionals tagja. 1996. óta foglalkozik veszélyes anyagokkal, keverékekkel, hulladékokkal. Tanácsadói képesítése kiterjed minden áruosztályra – a robbanóanyagokat és a radioaktív anyagok szállítását is beleértve – valamint az IMDG előírásainak megfelelő tengeri szállításokra is. Az ADR 1.3 szerinti tanfolyami nap oktatója.

Rogács István vegyészmérnök, környezetvédelmi és munkavédelmi szakmérnök, környezetvédelmi szakértő, EMAS szakértő, tűzvédelmi előadó. Több évtizedes tapasztalata van hulladékgazdálkodási, valamint vegyi anyag gyártási és kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó környezetvédelmi, munkavédelmi, és tűzvédelmi feladatok irányításában, az Éltex Kft. ügyvezető helyettese. A veszélyes hulladékok (besorolás, gyűjtés, tárolás, szállítás, kezelés) témakör oktatója.

1. modul Környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, fémkereskedelmi alapismeretek, ügyintézés, adatszolgáltatás Blahó Angéla  Teszt
2. modul

Veszélyes áruk szállítási előírásai és ADR 1.3
(önálló modulként is)

Szakács Péter Teszt,
ADR 1.3 szerinti Oktatási jegyzőkönyv

3. modul

A veszélyes hulladék fogalma, besorolása, gyűjtése, tárolása, kezelése, csomagolása, szállítása, ártalmatlanítása, hasznosítása. Iparbiztonsági vonatkozások.

Rogács István Teszt
      TANÚSÍTVÁNY
 

A tanfolyam időpontja: 2023. május 6 – 13 - 20-án, szombati napokon, 9.00 – 14.00 óra között. A május 13-i ADR 1.3 szerinti oktatásra önálló modulként is lehet jelentkezni. A képzést megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk.

Részvételi díj:

Veszélyes hulladék ügyintéző három modul képzési díja:

  • HOSZ tagoknak: 54.500 Ft + ÁFA NEM HOSZ tagoknak:     300 Ft + ÁFA

ADR 1.3 szerinti képzés önálló modulként, részvételi díja:

  • HOSZ tagoknak: 15.400 Ft + ÁFA NEM HOSZ tagoknak:     500 Ft + ÁFA

Jelentkezés az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött jelentkezési lappal történik, amely megtalálható a HOSZ honlapján.

Jelentkezési határidő: 2023. május 6. (meghosszabbítva)

További tájékoztatást ad: Major Ágnes képzési vezető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen vagy a 06-30-900-7323 telefonszámon.

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége

Jelentkezési lap letöltése