Fémkereskedő képzés

Kedves Tagunk! Tisztelt Érdeklődő!

A fémkereskedelemmel foglalkozó vállalatok szakszerű és szabályszerű működéséhez kívánunk segítséget nyújtani

FÉMKERESKEDŐ

tanfolyamunkkal.

A képzés célja a résztvevők felkészítése a fémkereskedelemről szóló 2013. évi CXL. törvény és a 443/2013. (XI. 27.) Korm. rendelet alkalmazására a fémhulladék felismerésétől értékesítéséig, valamint a gyakorlatban szükséges ismeretek bővítése a jogi fogalmak és az adminisztratív kötelezettségek terén.

Tanfolyamunk elvégzésével a gyakorlati szakemberek naprakész tudást szereznek tennivalóikhoz, amelyek közül többet gyakorolhatnak is az oktatók irányításával (anyag felismerés, engedélykérelem készítés, adatszolgáltatás stb.). Az ismeretek elsajátítását saját fejlesztésű, a jogszabályalkotó által lektorált oktatási segédlet támogatja.

Tanúsítvány: a képzést vizsga zárja, a sikeresen vizsgázók a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének „Fémkereskedő” tanúsítványát kapják.

Helyszín: Budapest, később adjuk meg a pontos helyszínt.

Időtartam: 20 tanóra + 45 perces írásbeli vizsga, egyeztetett időpontban.

Időpont: 2019. tavasszal, amint megfelelő számú jelentkező van, két alkalom szombati napokon, egy alkalom és a vizsga hétköznap.

Oktatóink:

Dr. Varga Katalin a Rendőrtiszti Főiskola vámigazgatási szakán és a Miskolci Egyetem jogi karán szerzett diplomát. 2009-től foglalkozik a fémkereskedelmi ellenőrzés központi szintű irányításával, felügyeletével. Részt vett a 2013-ban kihirdetett új fémkereskedelmi szabályozás előkészítésében. Jelenleg a fémkereskedelmi szakterület irányítását és felügyeletét ellátó Nemzeti Adó- és Vámhivatal Rendészeti Főosztály Környezetgazdasági, Fém Ellenőrzési Szakigazgatási Osztály osztályvezetője. 

Dr. Kheireddine Norbert pénzügyőr őrnagy, rendészeti szakértő referens, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás, Rendészeti Főosztály Környezetgazdasági, Fém Ellenőrzési Szakigazgatási Osztály 

Dr. Pozsonyi Katalin a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomáját egységes jogi szakvizsgával és adótanácsadói szakvizsgával egészítette ki. 1991 óta dolgozik egyéni ügyvédként. Csaknem 20 éve, a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületén keresztül kapcsolódott be a hulladékgazdálkodásra, a termékdíjakra és a koordináló szervezetekre vonatkozó jogi szabályozásba. 1996-tól rendszeresen oktat jogi ismereteket a HOSZ által szervezett OKJ-s tanfolyamokon. 

Balika István a Szentpétervári Bányászati Egyetemen végzett okleveles kohómérnökként. Jelenleg a Metalex 2001 Kft. ágazatvezetője (elektronikai hulladék). Felsőoktatásban végzett oktatói tevékenysége, publikációi szakmai munkájához kapcsolódóan a fémek technológiája, a nemesfém-technológia, a fémmegmunkálás, a környezetvédelmi-hulladékfeldolgozási technológiák, elektronikai hulladékfeldolgozási témakörökre terjednek ki. a HOSZ Elektronikai hulladék szakosztályának a vezetője és a HOSZ Elnökségének a tagja. 2009 óta oktat a HOSZ által szervezett OKJ-s tanfolyamokon. 

Jancsa Ildikó: A Miskolci Egyetem Kohómérnöki Kar ipari környezetvédelmi szakirányán végzett 1997-ben. A Környezetvédelmi Főfelügyelőségen, majd a Csepeli Erőműben és a Csepeli Fémmű Rt. „FA”-ban dolgozott környezetvédelmi megbízottként. 2003. óta vállalkozás keretében végzi a környezetvédelmi feladatok ellátását szakértőként, 2008-tól hulladékgazdálkodási igazságügyi szakértőként is. A VJASZSZ fémszekció vezetőjeként tevékenykedik. A HOSZ OKJ-s tanfolyamának évek óta oktatója. 

Részvételi díj:

  • HOSZ tagoknak: 40.000 Ft + ÁFA  +  vizsgadíj: 5.000 Ft + ÁFA
  • NEM HOSZ tagoknak: 54.000 Ft + ÁFA  +  vizsgadíj: 5.000 Ft + ÁFA

A tanfolyami díj tartalmazza a HOSZ saját fejlesztésű oktatási anyagát is, de nem tartalmazza az általános forgalmi adót!

Jelentkezés a jelentkezési lap visszaküldésével az oktatas(kukac)hosz.org e-mail címre.

A tanfolyamot megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk.

Az előzetesen március 1-ig beküldött jelentkezési lapok alapján a vizsgadíjat elengedjük!

Várjuk szíves érdeklődését az alábbi elérhetőségeken.

Major Ágnes

képzési vezető

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

1088 Budapest, Vas u. 12. II/2.

oktatas(kukac)hosz.org

Tel.:+36 1 422 1428, +36 30 900 7323

Jelentkezési lap