PRCE 2017 250x360banner300x250

HOSZ AZ V. ÖKOINDUSTRIA SZAKKIÁLLÍTÁSON (10 D stand)
2017. október 18. szerda, 22:15

Szövetségünk idén az FM „Zöld Forrás” pályázatán elnyert forrásból részt vesz az V. Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon.kicsi okoindustri 5os logo 128x128

A szakkiállítás időpontja: 2017. november 8-10.
Helyszíne: Vasúttörténeti Park, 1142 Bp., Tatai út 95.
Szervező: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége
Fővédnök: Áder János köztársasági elnök

Kiemelt témák: Körforgásos gazdaság, Zöld mobilitás, Illegális hulladékelhagyás.

A HOSZ-a 10 D standon mutatja be a szövetség és a tagvállalatok tevékenységét. Négy roll-upon ábrázoljuk a fém-, műanyag-, papír- és elektronikai hulladékhasznosítás lépéseit, és a stand látogatóit a Hulladékhasznosítás című tájékoztató kiadványunkkal ajándékozzuk meg.
Az Ökokávézóban november 8-án (szerdán) 16.30 órától tart előadást dr. Borosnyay Zoltán, a HOSZ ügyvezető igazgatója. A szakkiállításra és az előadásra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: www.okoindustria.hu Látogatóinkat szeretettel várjuk!
A HOSZ ügyintézője: Major Ágnes képzési vezető, elérhetősége: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 06 30- 900-7323.

 
Felhívás Otthon Melege Program (HGCS2017), háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram keretében képződő elektronikai hulladék kezelésére
2017. szeptember 28. csütörtök, 09:22

Bevezető - Felhívás


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a mellékelt pályázati felhívás és útmutató szerint pályázatot tett közzé nagykorú természetes személyek részére, a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép, illetve mosó-szárítógép) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására. A pályázatkezelési feladatok ellátására a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Kft-t (NFSI) jelölte ki, továbbá a Kereskedő (értékesítési/átvételi pontokkal rendelkező vállalkozás, aki a termék értékesítést végzi) által a pályázat keretében a pályázat Kedvezményezettjétől (magyarországi lakóhellyel rendelkező nyugdíjas vagy nagycsaládos magánszemély) visszavett régi háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek) visszagyűjtésének és engedéllyel rendelkező hasznosítóhoz történő elszállításának megszervezésére az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-t (továbbiakban NHKV Zrt.) jelölte ki.

Bővebben...
 
Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának módosító javaslata
2017. május 13. szombat, 07:07

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának részletes vitát követően a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításáról szóló T/15366. számú törvényjavaslathoz készített módosító javaslata: http://www.parlament.hu/irom40/15366/15366-0004.pdf

A bizottsági módosító javaslat 2. oldalán található előterjesztés értelmében, a hatályos rendelkezésekkel azonos módon a települési hulladék átvételére szolgáló helyek nem kizárólag a közszolgáltató üzemeltetésében működhetnének, azaz a magánszférához tartozó hulladékgazdálkodási cégek továbbra is átvehetnének elkülönítetten gyűjtött települési hulladékot.

Összességében a Fenntartható fejlődés bizottsága Szövetségünk – a jogalkotásért felelős FM és az eredeti előkészítő NFM irányába is kifejtett – észrevételeivel megegyező álláspontra helyezkedett, és a Ht. 39. § (2) bekezdésének tervezett módosítását elutasította.

Néhány, a tervezett törvénymódosítással kapcsolatban megjelent híradás:

http://index.hu/gazdasag/2017/05/03/hulladektorveny_modositas_szelektiv_gyujtes_problemai/
http://ecolounge.hu/nagyvilag/bedolhet-magyarorszag-hulladekgyujtesi-rendszere
http://recity.hu/bedolhet-magyarorszag-hulladekgyujtesi-rendszere/
http://index.hu/gazdasag/2017/04/27/megsem_allamositjak_az_iskolai_papirgyujtest/
http://index.hu/gazdasag/2017/04/20/papirgyujtes_hulladektorveny_betiltas/

ZIP_Magazin Így_teljesít_a_fémhulladékos_szakma

ZIP_Magazin_Pro_és_kontra_a_Ht_tervezett_módosításáról

 
Jelentősen csökkent a fémlopás
2017. január 05. csütörtök, 13:37

1 milliárd 360 millió forintról, három év alatt, 103 millió forintra csökkent a fémlopásból eredő károk értéke a szigorúbb szabályozásnak köszönhetően - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ezek a bűncselekmények a vasúti közlekedésben is állandó problémát jelentenek.

 
Duplázik az Eurometrec magyar alalenöke
2017. január 05. csütörtök, 13:34

Másodszor is a brüsszeli székhelyű  EUROMETREC Európai Fémkereskedelmi és Újrahasznosítási Szövetség alelnökének választották Jeffrey D. Kimballt, a Loacker Hulladékhasznosító Kft. kereskedelmi igazgatóját, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének (HOSZ) jelöltjét.

További részletek...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 10
HOSZ AZ V. ÖKOINDUSTRIA SZAKKIÁLLÍTÁSON (10 D stand)
2017. október 18., szerda
Szövetségünk idén az FM „Zöld Forrás” pályázatán elnyert forrásból... Bővebben...

PARTNEREINK

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

TAGJAINKNAK