Hírek

Az EuRIC közleményben foglalja össze, hogy milyen intézkedéseket javasol az Európai Bizottságnak és a tagállami hatóságoknak a koronavírus-járvány hulladéhasznosító iparra gyakorolt negatív hatásainak az ellensúlyozására.

A Zöld Ipar Magazin 2020 februári számában piaci szereplőkkel részletes elemzés jelenik majd meg a magyar szelektív papírgyűjtési piac küszöbön álló összeomlásáról.

Végleges formába öntötte az EuRIC új brosúráját, amely a fémhulladék-hasznosítás előnyeire hívja fel a figyelmet. A rövid összefoglaló rengeteg adat és ábra segítségével mutatja be az acél-, az alumínium-, illetve a rézhulladék-hasznosítás környezeti és gazdasági előnyeit.

Válsághelyzet alakult ki az Európai Unióban a papírhulladék újrahasznosítási szektorban, a feldolgozó kapacitások pedig képtelenek lépést tartani a hulladéktermeléssel. Kína hulladékimport-stopját követően az iparágban tevékenykedő európai vállalatok életképességét szabályozói és gazdasági jellegű akadályok is fenyegetik, miután az elmúlt két évben a mélybe zuhantak az árak. Évekbe telhet, mire rendeződik a helyzet.

Felhívjuk kedves Tagjaink figyelmét, hogy az év végi ünnepekre való tekintettel, illetve adminisztrációs és technikai okok miatt 2019. december 23. és 2020. január 1. napja között Szövetségünknél az ügyfél- és iratfogadás szünetel. A megjelölt időintervallumban a beérkező e-mailekhez történő hozzáférésünk is korlátozott lesz.

Munkatársaink 2020. január 2-től állnak újra szíves rendelkezésükre.