Hírek

Szövetségünk szakmai partnerséggel támogatja a Piac és Profit Kiadó Kft. 2019. május 30-án (csütörtökön), Budapesten megrendezésre kerülő „Új üzleti modellek” című konferenciáját. Szintén szakmai partnerséggel támogatjuk a kiadó 2019. Június 13-i (csütörtöki)budapesti  „Best of Energiahatékonyság” című rendezvényét is, melyen  dr. Borosnyay Zoltán előadást tart és szövetségünk kiállítóként is megjelenik. A konferenciákról bővebb ismertető  a csatolmányban található.

Új üzleti modellek

Best of Energiahatékonyság

Szövetségünk 2019.03.28-án „ A körforgásos gazdaság hazai megvalósítása” címmel, több mint kétszáz fő részvételével sikeres konferenciát tartott.

2019. március 18. a hulladékhasznosítás világnapja lesz! A Bureau of International Recycling (BIR), amely a hulladékhasznosító ipart világszinten képviselő szervezet, 2019-ben is szeretné ezen a napon kiemelten felhívni a kormányok, a gazdasági szféra és a lakosság figyelmét a hulladékhasznosítás fontosságára. Az idei kampány legelsősorban a gyerekeket és a fiatalokat próbálja megszólítani. A BIR arra kéri a hulladékhasznosító vállalatokat, hogy szemléletformáló akciókkal, nyílt napokkal csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A kampányt a BIR által létrehozott alapítvány, a Global Recycling Foundation (GRF) irányítja. A BIR hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy a hulladékhasznosítás világnapját az ENSZ is ismerje el hivatalos világnapként.

A hulladékhasznosítás világnapjáról további információkat találnak az erre a célra létrehozott honlapon, ezen a linken.

A világnap felvezetéseként a GRF a jegesvödör-kihíváshoz hasonló játékra, illetve fogadalomra invitál mindenkit, gyerekeket, felnőtteket, sportolókat és más hírességeket. A #RecyclingGoals kihívás lépései a következők:

  1. Keress egy futballpályát és egy kaput!
  2. Keress hulladékot a környéken! Rögzíts egy szelektív hulladékgyűjtő-edényt a kapu egyik felső sarkába (de az sem baj, ha ez nem sikerül)!
  3. Indítsd el a videófelvételt!
  4. Tegyél egy hulladékhasznosítással kapcsolatos fogadalmat, és hívj ki valaki mást is arra, hogy részt vegyen a játékban és fogadalmat tegyen! (Például: „Mostantól szelektíven gyűjtöm a műanyag italospalackokat! Kihívom Kovács Jánost arra, hogy részt vegyen a játékban és fogadalmat tegyen!”)
  5. Lőj kapura a hulladékkal! Célozz a szelektív hulladékgyűjtő-edényre (vagy ha nincs, akkor egyszerűen az egyik felső sarokra)! Akár teniszütőt vagy hokiütőt is használhatsz.
  6. Oszd meg a videót a közösségi oldalakon így:

#RecyclingGoals

Twitter @GlbRecyclingDay

Instagram @globalrecyclingday

Facebook @globalrecyclingday

Linkedin @Global Recycling Day

  1. Biztasd a barátaidat is, hogy vegyenek részt a kihívásban!

Ajánljuk a figyelmükbe a következő nemzetközi szakkiállítást és konferenciát:

Nowadays, it is more important than ever for the advanced waste management and recycling solutions to reach the South-East European market more quickly. The business, industry, and municipalities need new equipment and know-how and invest in the following spheres: rehabilitation of contaminated sites, plastics, bio-, construction and demolition, electronic waste recycling and recovery, sewage sludge treatment and reuse, etc.