Hírek

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját. Elnökségünk döntése nyomán a jubileumi évforduló méltó megünneplésének alapját egy decemberi színvonalas szakmai konferencia adja, amelyet „HOSZ 30- A hazai hulladékgazdálkodás jelene és jövője” címmel rendezünk meg Budapesten.

Az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló T/13958-as irományszámú törvény kapcsán az Országgyűlés 2021.02.22. napján „Módosító javaslat alaptörvényellenesség kiküszöbölése érdekében” címmel fogadott el egy módosító csomagot (Módosítás). Dr. Áder János köztársasági elnök aláírta a Ht. érintett módosításait, a Magyar Közlöny 2021. évi 30. számában megjelent a 2021. évi II. törvény az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról.

Az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló T/13958-as irományszámú törvény kapcsán az Országgyűlés 2021.02.22. napján „Módosító javaslat alaptörvény-ellenesség kiküszöbölése érdekében” címmel fogadott el egy módosító csomagot (Módosítás). Erről közöljük részletesen kiadónk, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének állásfoglalását.

A BIR (Bureau of International Recycling) Hulladékhasznosítási Világkongresszusa idén ősszel online kerül megrendezésre

Online konferenciával ünnepeli évfordulóját a Humusz Szövetség