Veszélyes áruk szállítása

Válasszon nyelvet

A Veszélyes hulladék ügyintéző képzésünk önálló moduljaként hirdetjük meg az ADR 1.3 szerinti képzést. Ezt azoknak az ipari, építőipari, kereskedelmi, hulladékgazdálkodási, klíma- és uszodatechnikai vállalkozásoknak ajánljuk, amelyeknek NINCS ADR TANÁCSADÓJA, bár tevékenységük során akár megrendelőként, akár szállítóként vagy feldolgozóként találkoznak veszélyes áruk, veszélyes anyagok, veszélyes hulladékok szállítási feladatával, így pl. beszerzés, áruelosztás, kiszállítás stb.

A hat tanórás képzés végén kiadjuk a munkáltató részére az ADR/2021 1.3 fejezete szerinti Oktatási jegyzőkönyvet, és – sikeres tesztvizsgát követően – a HOSZ tanúsítványát. A 39/2021. (VII. 30.) ITM rendelet vonatkozó előírása szerint az oktatásban résztvevő részére a munkáltatónak kell kiállítania az igazolást. Ehhez egy lehetséges mintát készítünk, és elküldjük a tanfolyami résztvevő munkáltatójának.

A HOSZ felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/008823

A képzés célja a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos ügyintézéshez szükséges ismeretek megszerzése, valamint a veszélyes áruk közúti szállításához előírt ADR 1.3 szerinti kötelező képzés elvégzése. A munkatársak képesek lesznek tevékenységüket a jogszabályoknak és hatósági előírásoknak megfelelően végezni, ami elősegíti a balesetek megelőzését, a bírságok elkerülését is. Személyes részvételű tanfolyamunkkal lehetőséget nyújtunk az esetpéldák megbeszélésére, a résztvevők kérdéseinek közvetlen megválaszolására.

Jogszabályi hivatkozás: 387/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Megállapodás „A” és „B” Melléklete kihirdetéséről, valamint a belföldi alkalmazásának egyes kérdéseiről”, 1.sz. melléklet (ADR), valamint a 39/2021. (VII. 30.) ITM rendelet a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Megállapodás (ADR) „A” és „B” Mellékletének belföldi alkalmazásáról.

Oktató: Szakács Péter veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó, a Veszélyes Áru Oktatók és Biztonság Tanácsadók Egyesületének (VOTE) alelnöke, a Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Egyesületének (Budapest), valamint a British Association of Dangerous Goods Professionals tagja. 1996. óta foglalkozik veszélyes anyagokkal, keverékekkel, hulladékokkal. Tanácsadói képesítése kiterjed minden áruosztályra – a robbanóanyagokat és a radioaktív anyagok szállítását is beleértve – valamint az IMDG előírásainak megfelelő tengeri szállításokra is.

Helyszín:  BMSzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum, 1146 Budapest, Thököly út 48-54. B épület.

Időpont: 2023. május 13. (változás!)  szombati napon 9.00 – 14.00 óra között.

Az előadás diasorozatát a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk.

Vizsga: a képzést írásbeli tesztvizsga zárja, a kiadott segédletek használhatók.

Sikeresen vizsgázóka HOSZ tanúsítványt kapják meg.

A munkáltatók Oktatási jegyzőkönyvet kapnak az ADR 1.3 szerinti oktatás teljesítéséről.

Részvételi díj: 19.500Ft + áfa/ fő, HOSZ tagoknak kedvezményesen 15.400Ft + áfa/ fő.  

Jelentkezés2023. május 10-ig, a HOSZ honlapján lévő jelentkezési lapon.

Ez a képzés a VESZÉLYES HULLADÉK ÜGYINTÉZŐ TANFOLYAM önálló modulja. 

További tájékoztatással várja szíves érdeklődését: Major Ágnes képzési vezető az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen vagy a 06-30-900-7323 telefonszámon, információ még a honlapunkon is található: www.hosz.org

Budapest, 2023. április 12.

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége

Jelentkezési lap

Tematika