Hírek

A körforgásos gazdaság irányába történő elmozdulás az elmúlt években az EU környezetvédelmi és gazdaságpolitikájának egyik legfontosabb célkitűzésévé vált.

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége kezdettől fogva aktívan bekapcsolódik a vonatkozó európai jogszabályok előkészítésébe, és küldetésének tekinti, hogy hozzájáruljon a körforgásos gazdaság megvalósításához. E munkánk további lépeseként 2018 novemberében a körforgásos gazdasággal foglalkozó aloldalt indítottunk a HOSZ honlapján. Ezen a felületen az Európai Unió körforgásos gazdaság cselekvési tervében foglaltak megvalósításával, az ezt célzó uniós jogszabályok és egyéb intézkedések elfogadásával, ezeknek a hazai jogrendbe való átültetésével és általánosságban a körforgásos gazdaság témakörével kapcsolatos szakmai információkat és híreket osztjuk meg az érdeklődőkkel magyar, illetve angol nyelven. Az aloldal elérhető a HOSZ honlapjáról (https://hosz.org/) vagy közvetlenül (https://www.hosz.org/korforgas).

Az aloldal létrehozását az Agrárminisztérium 2018. évi Zöld Forrás pályázatán elnyert támogatás tette lehetővé. Nyertes pályázatunk a következő címet viseli: „Lépések a körforgásos gazdaság irányába. A körforgásos gazdaság hazai megvalósulásának támogatása a hulladékgazdálkodás terén végzett szemléletformálással, konferenciaszervezéssel és honlap üzemeltetéssel”. A pályázati projekt folytatásaként jövő márciusban a körforgásos gazdaságra fókuszáló konferenciát rendezünk.