Szemléletformálás

Szemléletformálás iskolák és hulladékgazdálkodó vállalkozások helyi együttműködésével" című projektünk véget ért.

A három pedagógus workshopunk után lezajlottak a hulladéktelephely-látogatások, 21 iskolából 24 tanulócsoport részvételével.

Projektünk záró szakmai workshopját 2016. március 22-én a Danubius Hotel Arénában tartottunk meg. Ez nem csupán egy protokolláris esemény volt, hanem újabb szakmai ismeretekhez juthattak a résztvevők.

Horváth Erika, a HOSZ Erőforrás-gazdálkodási szakosztályának vezetőségi tagja „A szelektív hulladékgyűjtés és a hulladékhasznosítás helyzete Magyarországon” címmel tartott előadást. A hasznos információkat sok fotóval illusztrálta. Ezt követően került sor Baka Évának, az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés ügyvezető igazgatójának előadására, aki „élőben” illusztrálta az italoskartonok hasznosítását, és egy tanulságos filmmel hívta fel a figyelmet a környezetvédelem és az klímaváltozások összefüggéseire. A szünet után Héjja Eszter, a HOSZ környezetvédelmi menedzsere és nemzetközi kapcsolatok felelőse tartott előadást a szemléletformálás szempontjából is fontos témáról: az EU körforgásos gazdaságra vonatkozó javaslatcsomagjáról. Ezután következett a projektről készült videófilm, amelyet Füzesi Tamás készített a HOSZ felkérésére. A film felidézte három percben az összes eseményt, a védőfelszerelésben esőben és napsütésben a telephelyeket látogató tanulók látványát. A projektről Major Ágnes képzési vezető – mint a projekt koordinátora – tartott vetített képes összefoglalót, majd Horváth Ferenc, a HOSZ elnöke, Dr. Borosnyay Zoltán ügyvezető igazgató és Toronyi Zoltán, a szakmai nap levezető elnöke, a HOSZ elnökségi tagja adtak át emléklapokat a legaktívabb vállalatok és iskolák képviselőinek.

A projekt teljes zárása március 31-én várható. Köszönjük a közreműködők támogatását, aktivitását!

recity.hu/2386-2/


{oziogallery 151}