Elkészültek a MOVECO projekt stratégiai dokumentumai

Elkészültek a MOVECO projekt stratégiai dokumentumai

„A hulladékod számomra kincs” – ez a mottója az EU (ERDF, IPA) és a magyar állam társfinanszírozásával megvalósuló MOVECO projektnek (Mobilising Institutional Learning for Better Exploitation of Research and Innovation for the Circular Economy).

Az Európa Konzorcium irányításával nemrég elkészültek a projekt stratégiai dokumentumai: a Határon Átnyúló Útitervek (Cross-Country Road Maps) és a Cselekvési Terv (Action Plan). A dokumentumok – a partnerség által alkotott Nemzetközi Stratégiából (Transnational Strategy) kiindulva – három hulladékáramra (elektromos és elektronikus készülékek, elemek és akkumulátorok, valamint csomagolás) koncentrálva intézkedéseket és akciókat javasolnak a termékgyártók, a hulladékkezelők, valamint a háztartások és fogyasztók számára, hogy milyen lépésekkel tudnak hozzájárulni a körforgásos gazdaságra való áttérés felgyorsításához, valamint a körforgásos gazdaság, az ökoinnováció és a hulladékgazdálkodás kapcsolatának újrafogalmazásához.

Az Útitervek és a Cselekvési Terv – a hazánkat tartalmazó innovációs csoport Útitervének magyar változatával együtt – elérhető a MOVECO projekt honlapján, ITT is.

További információ:

Lábodi István
ügyvezető
Európa Konzorcium Regionális Fejlesztési Nonprofit Kft.
+36 30 55 64 130
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.