Körforgásos gazdaság 2.0 – Az EU Tanácsának következtetései a körforgásos gazdaságról az építési szektorban

Az EU Tanácsa nemrég ún. következtetéseket fogadott el a körforgásos gazdasággal kapcsolatban, és ebben a dokumentumban egy második cselekvési terv összeállítására kérte fel az Európai Bizottságot a témában.

Az EuRIC álláspontja a műanyag hulladékok kémiai újrafeldolgozásáról

Ahogyan világszerte egyre nagyobb figyelem irányul a műanyag hulladékok környezetre gyakorolt káros hatásaira, a lehetséges megoldások között egyre többször kerül szóba a műanyag hulladékok kémiai újrafeldolgozása is.

Az EU Tanácsának következtetései a körforgásos gazdaságról – Körforgásos gazdaság 2.0

2019. október 4-én az EU Tanácsa következtetéseket fogadott el a körforgásos gazdasággal kapcsolatban „A körforgásos szemlélet erősítése – Átmenet egy fenntartható társadalom felé” címmel.

A műanyag másodnyersanyagok felhasználásának növelése – Az EuRIC is csatlakozott az európai kezdeményezéshez

Az EuRIC is csatlakozott a műanyag másodnyersanyagok felhasználásának növelését célzó magasszintű európai együttműködéshez.

Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019 – Várják a csatlakozni kívánó érdeklődők jelentkezését

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét a legátfogóbb olyan európai kezdeményezés, amelynek célja, hogy minden évben egy héten keresztül különböző szemléletformáló akciók révén ráirányítsa a figyelmet a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodás jelentőségére.

Elkészültek a MOVECO projekt stratégiai dokumentumai

„A hulladékod számomra kincs” – ez a mottója az EU (ERDF, IPA) és a magyar állam társfinanszírozásával megvalósuló MOVECO projektnek (Mobilising Institutional Learning for Better Exploitation of Research and Innovation for the Circular Economy).

„Körforgásos gazdaság” és „nem mérgező környezet” – Összeegyeztethetők-e az EU szakpolitikai céljai?

A „körforgásos gazdaság” és a „nem mérgező környezet” az EU jelenlegi környezetvédelmi politikájának kulcskifejezései, amelyek az Unió legfontosabb célkitűzései között szerepelnek.

Kritikus helyzettel néz szembe az európai papírhulladék-hasznosító ágazat – ERPA-közlemény

A papírhulladék világpiacának fejleményei miatt kritikus helyzetbe került az európai papírhulladék-hasznosítás – hívja fel a figyelmet az ERPA, az európai hulladékhasznosító ipart képviselő EuRIC papírhulladékos alszervezete. Az ERPA határozott intézkedéseket sürget.