A hulladékkeletkezés megelőzése – Felmérés a további európai uniós intézkedésekkel kapcsolatban

Tanulmány készül az Európai Bizottság megbízásából, amelyben újabb, a hulladékkeletkezés megelőzését ösztönző uniós intézkedések bevezetésének a lehetőségét vizsgálják meg. A tanulmányt kidolgozó tanácsadó cégek egy kérdőív segítségével szeretnék felmérni az érintettek véleményét a témában.

A fenntartható gazdaságra való átállás finanszírozása – Magyarul is megjelent az Európai Bizottság stratégiája

Megjelent az Európai Bizottság fenntartható gazdaságra való átállás finanszírozására vonatkozó stratégiájának magyar fordítása.

Teljesült a cél: 73,9%-os papírhulladék-újrafeldolgozási arány Európában

73,9%-ra emelkedett Európában a papírhulladék újrafeldolgozási aránya 2020-ban – derül ki az érintett iparágak önkéntes vállalásaira vonatkozó beszámolóból.

Fenntartható gazdasági tevékenységek – Európai bizottsági konzultáció

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított azoknak a kritériumoknak egy részéről, amelyek alapján a befektetők fenntarthatónak tekinthetnének egyes gazdasági tevékenységeket. A tervezetben a hulladékgazdálkodási tevékenységekre vonatkozó kritériumok is szerepelnek.

Egyszer használatos műanyagok korlátozása – Európai bizottsági tájékoztató oldal

Az Európai Bizottság külön információs oldalt hozott létre a honlapján elsősorban a lakosság részére az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó uniós korlátozásokkal kapcsolatban.

Irány az 55%! – Az Európai Bizottság klímapolitikai javaslatcsomagja – Az EuRIC a hulladékhasznosítás szerepére hívja fel a figyelmet

Az Európai Bizottság közzétette azt az átfogó javaslatcsomagot, amellyel elérhető a célkitűzés, hogy 2030-ra 55 százalékkal csökkentse az EU az üvegházhatásúgáz-kibocsátását, 2050-re pedig teljesen klímasemleges lehessen. Az EuRIC sajtóközleményben üdvözölte a Bizottság terveit és hívta fel a figyelmet a hulladékhasznosítás fontos szerepére a vállalások teljesítésében.

A fenntartható gazdaságra való átállás finanszírozása – Európai bizottsági stratégia

Az Európai Bizottság közzétette a fenntartható gazdaságra való átállás finanszírozásáról szóló stratégiáját, amelyben a témában tervezett intézkedéseit foglalja össze.

Mobiltelefonok és tabletek környezettudatos tervezése – Európai bizottsági konzultáció

Az Európai Bizottság külön jogszabállyal kívánja ösztönözni a mobiltelefonok és tabletek környezettudatos tervezését. A jogszabály előkészítésének a részeként a Bizottság nyilvános konzultációt indított a fogyasztói szokásokról és a lehetséges előírásokról, amelyeknek a gyártóknak meg kellene felelniük.

Egyszer használatos műanyag termékek – Európai bizottsági útmutató az irányelvhez

Az Európai Bizottság útmutatót adott ki az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó 2019/904/EU irányelvhez.

Pályázat az „épített környezethez” kapcsolódó körforgásos projektek támogatására – Kkv-k közös innovációs pályázatait várják

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a METABUILDING projekt második pályázati felhívását, amelyen keresztül európai uniós támogatásra lehet pályázni többek között a másodnyersanyagok építőipari felhasználását elősegítő projektekkel és az építési ágazat körforgásosságát támogató digitális megoldásokkal.