(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-WDNZ7SD');
Egyszer használatos műanyagok: készen áll a változásra? #ReadyToChange

Egyszer használatos műanyagok: készen áll a változásra? #ReadyToChange

Az Európai Bizottság az egyszer használatos műanyagok fenntartható alternatíváira való figyelemfelhívás céljából nyilvános kommunikációs kampányt indított.

A kampány az egyszer használatos műanyagok különféle hatásaira összpontosít, és rámutat a probléma kezelésének kulcsát jelentő fenntartható, rendelkezésre álló és megfizethető alternatívákra. A kampány bemutatja az egyszer használatos műanyagok különböző kategóriáit, többek között a fültisztító pálcikákat, a hordtasakokat, a kávéspoharakat és fedeleiket, a szívószálakat, az evőeszközöket, a nyalókák és cukorkák csomagolását, valamint a műanyag palackokat.

Az egyszer használatos műanyagok elleni kampány a célközönség bevonása tekintetében háromlépcsős megközelítést alkalmaz. A kampány részét képezik többek között:

  • egy videó, amely megkérdőjelezi az egyszer használatos műanyagok kényelmes használatát és felhívja a figyelmet a kampányra;
  • megosztható közösségimédia-tartalom, amely az egyszer használatos műanyagok „csáberejét” mutatja be, és tippeket, tanácsokat javasol, hogyan is lehet ellenállni e tárgyak csábításának;
  • a kampány középpontjában álló, tájékoztató jellegű webes platform, amely a műanyagok kezelésére irányuló uniós fellépésekről és kezdeményezésekről nyújt tájékoztatást.

A kampány valamennyi eleme arra invitálja az európai polgárokat, hogy gondolják át az egyszer használatos műanyagokhoz fűződő viszonyukat, valamint hogy minél többet tudjanak meg a fenntartható alternatívákról.

A kampány PR-részlege gondoskodik a sajtócsomagról, a kapcsolódó vizuális elemekről és tájékoztatókról.

A kampány valamennyi európai polgárhoz szól, számos eleme minden hivatalos uniós nyelven elérhető.

Az egyszer használatos műanyagokra irányuló kezdeményezés a körforgásos gazdaságra vonatkozó átfogó uniós menetrend részét képezi, ideértve a világ első műanyag-stratégiáját.

Forrás és további információ magyar nyelven is: https://www.bereadytochange.eu/hu/