OKJ-s tanfolyamok(jogszabályváltozás miatt megszűntek)

Select your language

T Á J É K O Z T A T Ó a HOSZ 21 851 01 OKJ Hulladékgyűjtő és –szállító tanfolyamáról

A Hulladékgyártók Országos Szövetsége a 32 851 02 Hulladéktelepkezlő OKJ-s képzést és részszakképesítéseinek megszerzésére tartott tanfolyamokat az E-000724/2014/A001 engedély alapján végzi. A 21 851 01 OKJ azonosító számú, Hulladékgyűjtő és –szállító részszakképesítést nyújtó tanfolyam és a kapcsolódó komplex szakvizsga megtartására vonatkozóan a közszolgáltatói körben referenciával rendelkezik.

Az első lezárt képzésen résztvevő 30 vállalati alkalmazott a vizsgán 4,33-os átlageredményt ért el, ami a független vizsgabizottság teljes elismerését váltotta ki. A képzésre egy „testreszabott” képzési programot dolgoztunk ki, amely figyelembe vette a résztvevők szakmai tapasztalatait, így tudásmérést követően rövidíteni tudtuk a tanfolyam időtartamát. Az ismeretek bővítését a több mint 60 oldalas oktatási segédlet és az oktatók interaktív módszerei is támogatták. A szakvizsgát követő névtelen, egyenként kitöltött elégedettségmérő kérdőíven a „Mennyire felelt meg elvárásainak a képzés összességében?” kérdésre mind a 30 résztvevő a maximális 10 pontot adta. Néhányan indoklást is hozzáfűztek: „gazdagította ismereteinket”, „színvonalas”, „kedvesek voltak az oktatók”, „érthetően mondanak el mindent az anyagról”. Az oktatók személy szerinti értékelésének átlaga 9,98 és 9,93 lett. A megszerzett tudást a végzettek tovább bővíthetik a HOSZ következő Hulladéktelepkezelő tanfolyamán, amelyen egy modul alól új bizonyítványukkal felmentést kaphatnak.

Az oktatás tartalma: A szakmai és –vizsgakövetelmény szerint a képzés egy modulból áll. A résztvevő megismeri a hulladéktároló edényzet biztonságos mozgatásának feltételeit, a hulladékfajták szerinti kézi ürítés szabályait, a hulladékgyűjtő- és szállító gépeket, a hatósági, környezetvédelmi előírásokat és munkabiztonsági követelményeket.

A Hulladékgyűjtő és –szállító részszakképesítés megszerzésére irányuló tanfolyam jogszabály által előírt óraszáma 120 óra, amelynek 30%-a elmélet, 70% gyakorlat.

Amennyiben a résztvevők rendelkeznek munkahelyi szakmai gyakorlati tapasztalatokkal az oktatás témájában, lehetőség van arra, hogy felkészültségükről a gyakorlati ismeretekre vonatkozó „előzetes tudásméréssel” győződjünk meg. Ennek sikeres teljesítése esetén a gyakorlati oktatás tananyagegységeinek nagyobb része alól felmentést tudunk adni. Ez az eljárás összhangban van a 2013. évi, a felnőttképzésről szóló LXXVII. törvénnyel és annak végrehajtását célzó jogszabályokkal.

Az „előzetes tudásmérést” sikeresen teljesítők számára 36 óra elméleti és 8 óra gyakorlati képzési időt irányozhatunk elő. A modulzáró vizsga – amelynek legalább 51%-os teljesítése a szakvizsgára bocsátás feltétele - szóbeli és gyakorlati részből áll.

Oktatók:

Fürchtné Mayer Mária (tanár, vizsgaelnök, környezetvédelmi szakértő) és

Höflinger Norbert (oktató, HWD Recycling Kft. stratégiai igazgatója).

Vizsga: a tanfolyamot komplex szakvizsga zárja, amely a szakmai és vizsgakövetelmény előírása szerint gyakorlati és szóbeli részből áll, 70-30%-os súlyaránnyal. 

Vizsgáztató: a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. (HOI, 1223 Budapest, Park u. 2.), amely a szakvizsgát a Szakmai és Vizsgakövetelmény alapján biztosítja, független vizsgabizottság közreműködésével.

A szakvizsga sikeres teljesítésével a résztvevők 21 851 01 OKJ azonosító számú Hulladékgyűjtő és –szállító részszakképesítésről szóló bizonyítványt kapnak.

Tanfolyam időtartama, időbeosztása:

Az „előzetes tudásmérést” sikeresen teljesítők részére 5 (szombati) napon 9x45 perc időtartamban tartjuk a tanfolyamot.

Időpont: a szükséges létszám megléte esetén azonnal indítjuk a tanfolyamot.

Résztvevők: a Megrendelő által megadott résztvevők, akik megfelelnek az SZVK szerinti egészségügyi alkalmassági követelménynek, amit a tanfolyam megkezdéséig igazolnak.

Létszám: 20 - 30 fő.

A tanfolyamhoz oktatási segédletet biztosítunk, a nyitott tanfolyamok résztvevői számára nyomtatott formában, csoportos megrendelés esetén egyeztetés szerint nyomtatva vagy elektronikusan.

Tanfolyami díj és vizsgadíj: a tanfolyami díj összege (feltételezve, az előzetes tudásmérés sikeres teljesítését) 100.000 Ft (áfa mentes), a komplex szakvizsga díja 32.000Ft (áfa mentes).

Fizetési feltételek: részletfizetést biztosítunk.

Jelentkezés: FOLYAMATOS!

Jelentkezési lap

További információ:

Major Ágnes

képzési vezető

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ),

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

telefon:+36 1 422 1428, +36 30 900 7323